La Tríptica (i 2)



I com tot, els projectes tenen un principi i un final, una etapa.
Durant el curs del 2005-2006 vaig reprendre novament el projecte, amb noves persones i amb un objectiu més definit. Va néixer La Tríptica. Nom donat per l’espai on donava les classes de gralla i tarota i on també assajàvem, Tríptic. A Granollers.

Per a aquesta nova etapa vaig proposar el projecte a alumnes meus que tenien un bon nivell de tècnica de gralla i també de llenguatge musical: Adrià Abellán, Maria Sànchez, Cristina Naqui, Roger Roman, Pau Rumbo, Marc Benito i Pau Alberch a les gralles i en Josep Roura a la percussió.

El treball va ser molt interessant, assolint un bon nivell. Es va participar al Monogràfic de gralla del Festival Tradicionàrius de Barcelona, al concurs de gralla de Lleida, quedant en tercer lloc, es varen fer concerts a l’auditori de l’escola de música de Les Franqueses i de La Garriga, es va participar al “Pique” de gralles de la Festa Major de Granollers assolint el primer lloc, cercaviles i altres esdeveniments populars.

Entre tot es varen anar incorporant nous instruments com ara la tarota i la dolçaina valenciana. I com no, també hi va haver moviment entre els seus components. Es van incorporar l’Alba Quintana, la Sònia Àrias, l’Arnau Torrillas, la Vanessa Abas a les gralles i en Boris Pi a la percussió.
En tot aquest període varem tenir la col•laboració dels percussionistes Guillem Sànchez i Oriol Mestres.

I parlo en passat precisament per que en el curs 2008-2009, s’ha donat per tancat el projecte amb aquests components. Alguns d’ells, els més grans, els que hi portaven més temps amb La Tríptica han creat un nou grup, durant uns dies es varen fer dir Els Bufacanyes. Em consta que aquest nom no els acaba de fer el pes.