Les meves gralles



Us presento a les meves gralles.

A la filera de davant i començant per l’esquerra, hi ha la meva primera gralla, feta pel luthier Xavier Orriols de Vilanova i la Geltrú. Aquesta va treballar molt. Al seu costat un regal del luthier Josep Bonamusa d'Argentona, feta amb dues fustes (dos colors), la tercera feta de banús, també deu ni do el que va treballar i viatjar. Tot seguit, dues gralles de claus també del luthier Xavier Orriols una de dues peces i una altra de peça sencera, un altre d’en Josep Bonamusa a l’estil dolçaina aragonesa, amb un forat de més a la part de baix per poder facilitar el Sol i Sol#. I tot seguit, una Josep Marcet de Sitges construïda als tallers Reig de Torelló.

A la filera de darrere. La tercera començant per l’esquerra és del luthier Cesc Sans de Sant Jaume de Llierca, feta de boix, també la vaig fer sonar una bona temporada, sobretot en els concerts més que no pas en els cercaviles.

La resta de gralles són proves i “experiments” d’en Josep Bonamusa. Fixeu-vos també amb les dues últimes de la dreta, una amb incrustacions a la part de la campana i una altra de color blanc. És la nota humorística d’en Josep.

Hi falta amb la que treballo actualment, però aquesta us la presentaré més endavant. Us la presentaré juntament amb la gralla que estrenaré ben aviat.