La Cultural. Nou projecte


Doncs si, ha nascut un nou projecte de treball, La Cultural. Formada per onze alumnes en actiu de gralla i tarota.

De fet, aquest projecte no és nou. Us ho explico.

Tot va començar als anys 90 quan feia un curs de gralla al Centre Cívic de Can Butjosa a Parets del Vallès. Em va semblar que com a complement al treball que es feia a classe amb els alumnes, estaria bé crear una formació on hi tinguessin cabuda alumnes amb un mínim nivell de coneixements de gralla i de llenguatge musical.

Treballar amb grup, amb persones que no es coneixen massa (o gens) i amb un repertori diferent del que es pot treballar a classe o amb la colla de grallers on es toca habitualment, té el seu ganxo.

Estimula l'estudi tant de l'instrument com del llenguatge musical i especialment tot el que s'en pot treure de treballar amb grup: afinació, articulació, respiració, el treball a més d'una veu, prendre consciència de parlar tots un mateix llenguatge, . . . . . i el que és més important, adonar-te'n de que no estàs sol en l'estudi de la gralla i que es poden arribar a fer grans obres musicals escrites per aquests instrument.
Esclar que podríeu pensar que això ja es pot treballar a classe i tant que si, però us ben asseguro que aquest treball complementari, aquest treball de grup pres amb seriositat i rigor provoca posar-se les piles també amb seriositat i rigor.

Aquell projecte doncs, que es va iniciar a Can Butjosa, va portar el nom de La Butjosa. Un cop acabat el projecte s'en va iniciar un altre a Vilanova del Vallès i va portar el nom de La Vallesana. L'any 2005 neix La Tríptica que porta el seu nom també amb gratitud al lloc on s'assajava, Tríptic.
I ara neix La Cultural, també portant el nom del lloc on s'assaja, a l'espai que ens cedeix l'Associació Cultural de Granollers.

Projectes curts de tres i quatre anys, però molt efectius.

Us presento als seus integrants:

Dani, Arnau i Emili a la gralla i a la tarota.
Elisenda, Marta, Ricard, Judith, Sílvia, Mari, Rubèn i Sònia a la gralla.

Doncs apa, aquí els teniu, ja en sentireu a parlar.

Nota: fotografia feta per Truch_07

P.D. Si us plau, signeu els vostres comentaris amb el vostre nom o pseudònim. No signeu amb anònim. Gràcies.