La nova gralla

No fa massa que conec a en Miquel Puigdellívol, de fet, les primeres vegades que vaig sentir aquest nom, ho vaig sentir del luthier i bon amic Josep Bonamusa.

Amb en Josep fa molts anys que treballem junts i de tant en tant em comentava que en Miquel Puigdellívol havia vingut al taller per fer allò o allò altre.

Per qui no conegui en Miquel Puigdellívol i fent un currículum d'una frase, hauríem de dir que és un reconegut luthier de tenores. Actualment hi ha tres constructors en actiu. Ell n'és un.

Doncs bé, el cas és que amb en Josep i en Miquel es varen animar en fer una gralla de claus i aquí és on començo a aparèixer jo. Provant el so, provant l'afinació, indicant posicions dels dits per les claus, . . .

Treballar amb en Miquel ha estat i és un plaer. És meticulós, detallista, correcte, buscant el millor per l'instrument, els olis, les eines, . . . .

I finalment i després de gairebé un any treballant amb una gralla de prova, el prototipus vaja, s'ha pogut enfocar en una nova gralla. De boix en aquest cas.

I és genial.