Els Grinsen


A molts de vosaltres segurament no us dirà res aquest nom. Els que sapigueu alemany podreu dir –si home, vol dir somriure. Els somriures?

En tot cas Grinsen és el nom d’un bar on les persones que formen par d’aquest grup es troben habitualment per definir el futur del seu món. I cansats de buscar un nom original i que els identifiqués, varen optar per batejar-se amb Grinsen.

Potser el nom de Bufacanyes era massa evident o potser ja era passat de moda.
Ara són els Grinsen.

Aquest any novament, han guanyat el Pique de gralles de la Festa Major de Granollers. Aquest acte que any rere any es celebra com un acte més de la Festa Major, convoca a un gran nombre de públic aficionat a la gralla o al seu món.
Convidats grallers de blancs, blaus i també algún grup que no té res a veure amb cap de les dues colles i en aquest cas com passa amb Grinsen, pugen a l’escenari i interpreten tres o quatre peces del seu repertori i un jurat creat per a l’ocasió decideix qui és el guanyador.

Aquest any a part dels Grinsen hi havia una colla dels blaus, els Grallats de Mataró i els Sagals d’Osona. Un bon repte.

D’ells, dels Grinsen, n’estic molt orgullós, han estat alumnes meus i han format part d’una bona experiència de treball de grup com va ser La Tríptica (en aquest bloc surt un article parlant d’aquesta formació).
I cada vegada em sorprenen amb el seu treball, el concepte de grup, el tractament que en fan de la gralla i la feina que fa cadascú fora del que és Grinsen. Per molts anys.