Ball de gegants d’Alella

.


Avui, diada nacional, he anat a la trobada de gegants d'Alella especialment per sentir i veure el Ball de Gegants que se'm va encarregar ara fa tres anys.

Per diversos motius no vaig poder assistir a l'estrena d'aquest ball l'any 2009.

Avui si.

Sovint, moltes vegades, quan se'm fa un encàrrec d'una música per a un ball de gegants, la mateixa colla em comenta que el fet de tenir un ball propi, coreografia i música, serà un valor afegit per a la colla, un estimul, un objectiu per a treballar. I això ho trobo bé.

Ho valoro i molt, que sigui un repte per a la colla. Tant per als grallers i percussionistes com pels mateixos portadors de gegants, disseny de coreografia, assajos, . . . .

És bo que els col.lectius, en aquest cas de la nostra cultura popular, busquin incentius per anar millorant i fer créixer la mateixa colla.

I avui ha estat un clar exemple, els he felicitat, s'ho mereixen i molt. Feia tres anys de l'estrena, no ho sé, però puc pensar que és la tercera vegada que ho toquen en el seu poble, a Alella. Nervis per tocar a casa i nervis per fer-ho bé.

I els que remanem la gralla ja sabem que després de fer un cercavila, d'una hora aproximadament, les nostres facultats artístiques minven i si li hem de sumar que al final hem d'interpretar el nostre ball, doncs Déu ni dó.

M'ha agradat i molt, es veia molt treballat, les diferents veus, les diferents parts, la percussió, la intenció, . . . . . i parlo només de la part musical.

La coreografia molt i molt correcta, estava ben pensada, treballada i sobretot el que més m'ha agradat és que tant els balladors com els musics han entès la meva proposta de ball. El que volia representar amb la música. I ho han fet. I crec que el públic també ho ha entès.

Felicitats.

És un honor poder treballar amb colles de grallers que formen part de colles de geganters que treballen amb el respecte que es mereix la gralla, la percussió i els gegants. En definitiva amb el respecte que es mereix la nostra cultura.

Endavant.


P.D. Si us plau, signeu els vostres comentaris amb el vostre nom o pseudònim. No signeu amb anònim. Gràcies.