Gralla de plàstic

.

Qui diu de plàstic, diu de resina, PVC, pasta, . . . . en tot cas, no de fusta.

Suposo que molts de vosaltres esteu al cas sobre la novetat d’aquest any de que ha sortit al mercat una gralla feta de resina. Aquesta novetat s’ha fet a través de dos bons constructors i cadascú pel seu compte, per cert.

Tinc un gran embolic. Suposo que a nivell comercial pot funcionar, una raó important pel que s’ha fet, suposo. A nivell musical suposo que també deu funcionar: afinació, cos, tacte, qualitat de so, . . . . .

Però vaig una mica més enllà. Suposem que ha estat pensada per a estudiants de gralla. El preu d’aquesta gralla està a uns 30’- € per sota del preu de la gralla de bubinga, la fusta més econòmica.

Si tenim en compte això, més el fet que un estudiant de gralla li costa comprar llibres (mètode, repertori, . . .), pagar unes classes, . . . . . no creieu que aquesta novetat encara farà baixar més el valor que li volem donar a la gralla?

I no poso gens en dubte la qualitat d’aquest nou instrument, per suposat.

Si ho comparem amb altres instruments: clarinet, violí, . . . . ens trobem que també en fabriquen de molt econòmics, fets amb materials aptes per abaratir l’instrument. Però és que la diferència de cost entre un clarinet fet de pasta i un clarinet fet de fusta és enorme.

Tinc por que si la gralla ja estava prou sacsejada i posada gairebé al final de la llista dels instruments poc valorats, segurament per la zona del kazzo, trompeta de fira, xiulets, . . . . encara baixi més.


Potser una fórmula per pujar el nivell de la gralla, la de fusta, seria el de duplicar el seu preu i no només el de la gralla si no també el de tots els seus complements.


Espero que se’n faci un bon us d’aquesta novetat.

De tota manera, també podem recórrer a la proposta que fa en Xavi Lozano, L’Atrapasons. Molt interessant.

http://www.tv3.cat/pprogrames/atrapasons/atrSeccio.jsp?seccio=artefacte&idint=350

En fi.