Xarop de canya (Una versió de la seva història. Personatges. 8)


Mica en mica us he anat parlat d’aquelles persones que varen entrar a formar part de Xarop de Canya fora del que serien els músics que varem iniciar el camí.

Dels xanquers Joan i Cesc però que també, mica en mica, varen començar a formar part de la troupe de xanquers en Capi, en Roger, l’Andrés, en Robert, en Tico, en Genís, la Carme, . . . .
I també dels pirotècnics o diables, personatge iniciat per en Ramon, ens acompanyaven en Júlio, l’Alfons i molts dels diables de Montornès quan havíem de fer muntatges una mica especials tant de volum com de durada.

També es va crear un personatge, el Xarrupet, un capgròs creat en els tallers Sarandaca. En un principi totes les mides estaven fetes a partir del físic d’en Ramon però quan va ser el moment, ens varem adonar que no es podia compartir la funció de diable i la de Xarrupet. Ens varen ajudar a portar aquest capgròs la Sílvia (companya de l’Emili) la Sílvia (companya d’en Cesc ) en Júlio, la Regina (companya d’en Joan), . . . .

Pobre Xarrupet, era dur portar-lo, la visibilitat era molt limitada i fer un cercavila amb ell era tot un repte (i una tortura, dit pels que en algun moment ho varen patir) i més tenint en compte el cops i puntades de peus que li feien els nens i no tant nens durant un cercavila.

També hi va formar part un bon gruix de grallers, en Dani, en Roger, en Ruben, la Gemma, en Ricard, en Felip, . . . . .

I si parlem de l’escenari, ens varen acompanyar amb el saxo en David, en Pep, en Llibert, en Dani, l’Oriol, . . . i als teclats a part d’en Paton, també hi varen intervindre en Josep Mª i en Santi.

En l’apartat d’animació i a part d’en Pere (l’home del sac), també ens va acompanyar moltes vegades en Jordi i en Pipino.

Esclar que no s’ha d’oblidar tampoc a tota la gent que en alguna ocasió i de forma esporàdica va participar en el algun dels nostres espectacles ja sigui com a músic, animador o muntador. La colla de diables de Montornès sempre ens varen ajudar pel que fos.

Tot aquest guirigall d’espectacles i coordinació d’actors i músics requeria a persones que es responsabilitzessin dels apartats necessaris per dur a terme cada actuació: vestuari, transport, muntatge, música, personal, facturació, . . . .

Existia l’equip de producció que en tota l’època de Xarop va anar canviant segons les necessitats i l’implicació dels membres de la companyia.

En un principi érem els que érem quan van començar i al cap d’uns anys es va crear Produccions Xarop de Canya (Enric, Pep, Emili i Ramon) i aquest nucli de treball (de producció) al cap dels anys va canviar en Ramon per en David.

Seguiré

P.D. Si us plau, signeu els vostres comentaris amb el vostre nom o pseudònim. No signeu amb anònim. Gràcies.