Música per encàrrec


El meu primer treball fet per encàrrec va ser el Ball de Gegants de Montornès del Vallès, també conegut com a "El Ball de la Dansa de la Batalla".
Va ser l’any 1989, això vol dir que el setembre d’aquest any celebraran, celebraré, els 20 anys d’aquest tema. Mare de Déu!!

Recordo perfectament quan en Ramon Altimira, excel•lent agitador cultural i bon amic, aleshores cap de colla dels geganters de Montornès, em va fer l’encàrrec. Em va explicar el significat dels dos gegants, del per què eren homes i no pas una parella d’home i dona com és lo habitual, em va explicar lo de la guerra dels remences.
I així es va fer, una música que pogués expressar tot el que representaven aquests dos gegants.
Si mai teniu ocasió de veure aquesta dansa no us la perdeu. És molt peculiar, original i vistosa. És fa dins els actes de la Festa Major, cap el setembre.

Després va venir la música pels diables, pel drac, pels gegantons i l’última peça que he escrit per Montornès, el Ball de Cavallins, estrenada el setembre passat.
I cada encàrrec un compromís. I tant!.

I així és com he anat aprenent i treballant per altres colles de gegants, els de La Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, La Bisbal del Penedès, Falset, Vilanova del Vallès, Badalona, El Prat de Llobregat, Canovelles, Sabadell, Alella, Sant Andreu de Palomar, els Gegants de la colla gegantera Delta del Prat de Llobregat, pels Gegants del Corpus de la Casa de la Caritat de Barcelona, pels gegantons del Barri de Sant Antoni de Barcelona, pel drac de Canovelles, pels bastoners de Montmeló, . . . .

Un plaer.